X

Stomatologie copii

Stomatologie copii

Primele vizite cu copilul pot fi doar simple consultatii, nu este nici macar nevoie sa stea pe scaunul stomatologic sau sa deschida prea mult gurita, important este ca  la noi veti gasi un mediu  relaxant si  veti avea o experienta placuta. Intregul nostru personal va incerca sa faca aceste vizite cat mai naturale si placute pentru dvs si pentru copil.

Vom depista din timp si vom lua masuri pentru corectarea diverselor probleme dentare, cum ar fi dinti cu pozitie vicioasa, prin aplicarea de aparate, pentru un zambet plin de incredere in viitor.

Copilul va invata de mic realizarea unui periaj corect, importanta igienei bucale si va contribui activ la formarea unor dinti minunati.


 

Tratamente stomatologie pediatrica:

• Profilaxie copii (detartraj,periaj profesional,fluorizare topica,instructiuni periaj);
• Sigilarea santurilor si a fosetelor dentare;
• Tratamentul cariilor profunde ale dintilor temporari si permaneneti tineri
• Obturatii fizionomice;
• Tratamente in urgenta:pansament calmant,drenaj endodontic,incizie abces
• Extractie dinti temporari+permanenti


Consultatie copii medic pedodont60 Ron
Sigilare dinte permanent80 Ron
Extractie dinte mobil50 Ron
Extractie dinte imobil (cu anestezie)100 Ron
Obturatie Glassionomer70 Ron
Obturatie compozit I100 Ron
Obturatie compozit II130 Ron
Tratament endodontic dinte monoradicular70 Ron/sedinta
Tratament endodontic dinte pluriradicular100 Ron/sedinta
Profilaxie copii-detartraj+periaj+instructiuni de igiena orala100 Ron

Intrebari frecvente

Dintii de lapte se trateaza?

Da dintii de lapte trebuie tratati. Credem ca tratamentele dentare la copii sunt foarte importante. Este fals ca dintisorii de lapte se schimba si nu trebuie tratati.

Dintisorii de lapte sanatosi vor duce si la o buna digestie a copilului, si implicit la o crestere armonioasa a micutilor.

Dintisorii de lapte au rolul de a mentine spatiul pentru dintii definitivi, daca ei se vor pierde prea repede, atunci vor aparea migrari ale dintilor vecini ce vor cauza inghesuiri dentare.

Caria dentara la dintii de lapte evolueaza foarte repede spre gangrene, spre infectie cu puroi a dintisorului. Infectia la dintii de lapte poate determina episoade de abcese dentare, discomfort, febra si probleme de alimentatie a micutilor pacienti. Puroiul la dintii de lapte reprezinta un focar de infectia in organism, poate afecta de asemenea formarea dintilor definitivi care se gasesc in maxilar imediat sub dintisorii de lapte.

Care este varsta la care e bine sa ii fac primul consult stomatologic copilului meu?

Raspunsul este cat de repede, la 3-4 anisori ne jucam doar si invatam sa ne spalam pe dinti.

De la 5-6 ani deja colaboram mai bine cu copii, acestia cresc si devin mai cooperanti.

Credem prin urmare ca este foarte important sa aduceti copii la dentist de mici, sa se familiarizeze cu cabinetul. Primele sedinte vor fi mai mult de “joaca” ca sa se acomodeze si sa dispara reticenta sau frica. Se fac instructaje de periaj, copii trebuie sa invete sa se spele pe dintisori inca de mici.

Pentru a-i stimula si recompensa pe copii , acestia vor primi cate un mic premiu dupa fiecare sedinta la care au fost cuminti. Astfel vor reveni cu placere la cabinet si vor deveni prieteni usor usor cu medicii care se ocupa cu drag si grija de dintisorii lor.

Aici puteti accesa mai multe articole din categoria Stomatologie copii: Articole stomatologie pediatrica( pedodontie)