X

Implant dentar

Implant dentar

Inlocuirea dintilor lipsa a fost revolutionata de implanturile dentare. Acestea sunt standardul de aur in stomatologie, solutia ideala pentru a avea o dantura cu o estetica deosebita, perfect functionala si la fel de rezistenta ca cea naturala. Implanturile dentare pot fi folosite pentru a inlocui un singur dinte lipsa, o arcada intreaga edentata sau pentru a asigura stabilitatea unei proteze mobile.

Daca ati pierdut unul sau mai multi dinti datorita unor carii complicate,bolii parodontale,unor traumatisme sau odata cu inaintarea in varsta, implanturile noastre dentare ar putea fi solutia pentru a va recapata zambetul plin de incredere.

Cand sunt recomandate implanturile dentare si care sunt beneficiile implantului dentar?

  • atunci când vreţi să înlocuiţi unul sau mai multi dinţi lipsă sau cand e nevoie de corectarea spaţiilor care s-au format între dinţi în decursul timpului
  • pentru a avea un confort maxim, similar cu cel oferit de dintele natural,sanatos
  • pentru a obtine o estetica superioara oricarei alte interventii de reabilitare orala existente
  • pentru a evita intervenţia asupra dinţilor vecini edentaţiei: în cazul implantului se intervine exclusiv pe zona dintelui sau dinţilor pe care doctorul îşi propune să îi înlocuiască;
  • pentru upgrade-ul (inlocuirea) protezelor dentare din motive functionale, estetice, psihologice sau igienice
  • pentru a neutraliza defectele de masticatie si vorbire pe care le pot produce celelalte alternative oferite de stomatologie
  • pentru a preveni retractia gingiei si resorbtia osului

Intrebari frecvente

Ce este implantul dentar ?

Implantul dentar reprezinta radacina unui dinte artificial ce urmeaza a inlocui dintele lipsa de pe arcada. Materialul din care este realizat este titanul, material 100% biocompatibil. Implantul este folosit pentru a sustine stabil unul sau mai multi dinti. Protezele dentare avand ca suport implanturi, au o stabilitate mult mai buna si se comporta ca si dantura naturala atunci cand vorbiti sau mancati. Plusul de confort este de asemenea evident raportat la puntile dentare si protezele conventionale.

Sunt sigure implanturile dentare? Cat timp rezista implantul dentar?

Implantul dentar este un tratament certificat, materialele din care sunt confectionate implanturile dentare sunt 100% biocompatibile. La nivel mondial statisticile certifica o durata de cel putin 15 ani pentru 90% din implanturile dentare,succesul terapeutic depinzand in mare parte de localizarea implantului si igiena orala a pacientului. De aceea vizitele de control si igienizare periodica dupa inserarea implanturilor sunt obligatorii pentru a obtine o rezistenta cat mai buna in timp.

Eu inca mai am dinti naturali pe arcada. In cazul meu se pot folosi implanturi dentare?

Da. Implanturile dentare se pot folosi pentru inlocuirea unui dinte lipsa, a mai multor dinti lipsa sau a unei intregi arcade edentate.

Cum pot sti daca in cazul meu este indicat implantul dentar?

Inainte de planificarea propriu-zisa a tratamentului este nevoie de o consultatie efectuata de medicii nostri implantologi. Aceasta consultatie este gratuita si determina daca sunteti un candidat potrivit pentru implant dentar. Se va evalua clinic si radiologic calitatea osului maxilar in care se va insera implantul si vi se va recomanda o baterie de teste de laborator specifice. In principiu, daca nu suferiti de nici o afectiune cronica si calitatea osului este acceptabila, puteti beneficia fara probleme de tratamentul prin implant dentar.

Cine se ocupa de plasarea implanturilor dentare?

Implanturile vor fi inserate de un medic cu competenta in implantologie orala,cu o vasta experienta si cazuistica documentata. Acesta va decide tipul de implant folosit,numarul implanturilor necesare si localizarea acestora. Medicul implantolog va coordona tratamentul iar medicul dentist va finaliza etapa protetica.

Plasarea implanturilor dentare este o interventie dureroasa?

Plasarea implanturilor dentare este o interventie de mica chirurgie-chirurgie orala. Ea se poate efectua sub anestezie locala sau anestezie generala,dupa preferinta dvs sau daca situatia clinica o impune. Nu veti simti deloc durere pe parcursul interventiei, dar un disconfort minim poate exista in saptamana urmatoare. Acest lucru se datoreaza firelor de sutura si procesului natural de vindecare a osului si gingiei. Pacientii nostri sunt placut surprinsi si ne spun mereu ca nu se asteptau sa scape asa usor.