X

Cazuri clinice

Cazuri clinice

 

Caz clinic-FAST & FIXED maxilar-Dr. Tiberiu Cazan
Inserarea a 6 implanturi si lucrare fixa provizorie in numai 8 ore

Pacienta in varsta de 53 de ani, purtatoare de proteza dentara maxilara s-a adresat clinicii noastre pentru disconfortul estetic,functional si psihic generat de lucrarea mobila. Datorita resortiei osoase severe inserarea implanturilor clasice era imposibila, cea mai buna solutie terapeutica in acest caz fiind sistemul FAST & FIXED. Astfel pacienta a beneficiat de dinti ficsi in doar cateva ore. Dupa 6 luni se va efectua lucrarea definitiva, pacienta putand sa zambeasca increzator in tot acest timp.

Caz clinic de reabilitare totala bimaxilara: Implanturi postextractionale si punti fixe metaloceramice total fizionomice- Dr.Tiberiu Cazan

Pacientul D.C. in varsta de 47 de ani s-a adresat clinicii noastre pentru inlocuirea unor lucrari protetice vechi,metaloacrilice care generau probleme de masticatie. Pacientul prezenta o parodontopatie marginala cronica profunda(dinti mobili), cunoscuta in popor sub numele de parodontoza. S-a efectuat ablatia lucrarilor metaloacrilice existente si extractia dintilor restanti din cadranul 1 si 2 maxilar. Apoi s-au inserat postextractional (in aceeasi sedinta) implanturile, care dupa osteointegrare au servit ca suport pentru realizarea ulterioara a doua punti metaloceramice total fizionomice. Pacientii parodontopati, datorita bolii parodontale, prezinta distructii osoase importante, ceea ce face dificila insertia postextractionala a implanturilor—de unde rezulta axele usor diferite ale acestora in os, adaptate la oferta osoasa. Pe perioada necesara osteointegrarii pacientul a fost protezat provizoriu, iar dupa 6 luni reabilitarea a fost finalizata cu succes.

Interventie chirurgicala-sinus lift extern si inserare a doua implanturi dentare

Dr.Dan Salavastru & Dr.Tiberiu Cazan

Situatia initiala: pacienta G.E in varsta de 54 de ani necesita tratament cu implanturi dentare in cadranul stang maxilar pentru restaurarea unei edentatii partiale reduse ( 25 si 26 absenti). Oferta osoasa este insa insuficienta in sens vertical, osul maxilar s-a resorbit simultan cu coborarea podelei sinusale.

Situatia finala: S-a decis efectuarea interventiei pe sinusul maxilar printr-o operatie numita sinus lift extern.
Inainte de aceasta, s-au realizat o serie de analize diagnostice-radiografie panoramica si computer tomograf- pentru a afla dimensiunile exacte ale sinusului si pentru a evalua starea acestuia (s-a exclus o eventuala patologie sinusala preexistenta). Membrana sinusala a fost ridicata de pe peretii sinusului si , in spatiul nou creat in sens vertical, s-a adaugat adaugat os ( Hipro Oss- material biocompatibil,cu o mare afinitate pentru noul os endogen, non imunogenic ). Ulterior au fost inserate doua implanturi dentare.

BEFORE

AFTER

Caz clinic-Protezare pe implant- Dr. Ioana Carja

Pacienta in varsta de 26 ani s-a prezentat in clinica noastra pentru rezolvarea problemei estetice si functionale din zona maxilara laterala stranga. Pacienta prezenta resturi radiculare ale premolarilor 24 si 25. S-a efectuat extractia lor si s-a inserat in zona restanta un implant post-extractional. Pacienta a fost protezata provizoriu,iar dupa 6 luni s-a efectuat protezarea definitiva cu doua coroane metalo-ceramice integral-fizionomice. Aspectul final,foarte natural,il puteti observa in pozele de mai jos.

Caz clinic-Proteza scheletata cu sisteme speciale de retentie

Pacienta in varsta de 52 de ani s-a prezentat la Centrul medical Plaza Mediclinic cu dorinta de a-si rezolva problema estetica si functionala din zona maxilara. Pacienta prezenta la maxilar o edentatie latero-laterala intinsa (clasa a III-a), zona frontala cu discomie marcata si carii interproximale. In acest caz optiunea aleasa a fost proteza scheletata—-practic,pe o punte fixa,frontala s-a aplicat prin intermediul unor culise/capse un sistem scheletat,mobilizabil,care culiseaza pe acestea. Proteza scheletata este o lucrare mobilizabila de confort sporit (o bara metalica foarte subtire 4/0,5 mm trece prin spatele dintilor restanti),cu o rezistenta foarte buna in timp si cu o estetica superioara oricarui alt tip de proteza. Pacienta a obtinut practic rezultatul dorit si ne-a declarat ca nimeni dintre cunostintele sale nu si-a dat seama ca ea poarta o proteza dentara.

proteza scheletata pe model

Image 1 of 6

Caz clinic ortodontie

Corectare ortodontica diastema* si transpozitie** canin-premolar 1 -Pacienta S.M ,28 ani
* Diastema este spatiul intre cei doi incisivi centrali superiori. Functii afectate: fonatia,estetica zonei frontale.
** Transpozitia este schimbarea locului intre doi dinti vecini pe arcada,in acest caz canin-premolar 1. Functii afectate: ocluzia-contacte premature, funtia estetica.

BEFORE                                                                      AFTER

BEFORE                                                                      AFTER

Caz clinic Protetica&Estetica Dentara-Coroane ceramice pe suport de zirconiu

Pacienta in varsta de 40 de ani s-a prezentat la Centrul medical Plaza Mediclinic cu dorinta de a-si rezolva problema estetica din zona frontala superioara. Pacienta prezenta multiple obturatii fizionomice vechi,cu discoloratii iar 2 dintre dintii frontali superiori erau devitali (aspect inestetic,nenatural).

Dr Tiberiu Cazan a propus ca plan de tratament realizarea a 4 coroane ceramice pe suport de zirconiu. Pacienta nu a simtit nici o durere in timpul tratamentului, iar rezultatul a fost extrem de apreciat de catre aceasta. Am reusit sa obtinem un zambet de invidiat!

BEFORE-pacienta prezenta multiple obturatii inestetice vechi in zona frontala

AFTER- aspectul final dupa realizarea a 4 coroane ceramice pe suport de zirconiu

 

BEFORE                                                                      AFTER

Caz clinic Estetica Dentara-Fatete dentare din ceramica presata-No Prep(fara sefuire)

Pacientul din imagine in varsta de 33 de ani a apelat la serviciile noastre deoarece isi dorea sa modifice aspectul dintilor din zona frontala. Cazul a fost rezolvat de catre noi cu ajutorul fatetelor din ceramica presata-No Prep(fara a slefui dintii). Fatetele ceramice se realizeaza in laborator (dupa ce s-a efectuat in prealabil un wax-up si un mock-up pacientului) si se cimenteaza direct pe suprafata dentara, fara a afecta integritatea dintilor. Rezultatele sunt spectaculoase din punct de vedere estetic dar si functional.

BEFORE-aspectul inestetic al zonei frontale      AFTER-fatete ceramica presata no-prep

Design de punte totala metalo-ceramica-Functionalitate&estetica premium

Pacient in varsta de 43 de ani se adreseaza clinicii noastre pentru inlocuirea unei punti totale semifizionomice metalo-acrilice din considerente atat functionale(dezechilibre ocluzale si contacte premature prezente) cat si estetice. Dupa examinarea clinica si radiologica s-a optat pentru o punte totala metalo-ceramica cu un design si o functionalitate net superioare. S-au efectuat extractia resturilor radiculare irecuperabile si tratamentele endodontice necesare optimei pregatiri a campului protetic. La sfarsitul tratamentului,după cimentarea definitiva a punţii metalo-ceramice, pacientul se declara foarte multumit,remarcand aspectul fizionomic mult îmbunătăţit iar ulterior ne confirma ca perioada de adaptare la noua situaţie clinică funcţionalizată a fost foarte scurta.

Piesa protetica in laborator

Image 6 of 6