X

Sigilarea dentara la copii-stop carii dentare!

Sigilarea dentara la copii-stop carii dentare!

Sigilarea dentara-ce este si de ce o recomandam

Sigilarea dentara este o manopera foarte utila. Ea protejeaza maselutele abia erupte ale celor mici, care au un relief accentuat, cu santuri si fosete adanci. Acest relief face foarte probabila acumularea de resturi alimentare chiar si in conditiile unui periaj temeinic efectuat acasa. In plus, la acest nivel smaltul este foarte subtire si foarte vulnerabil atacului carios. Cel mai frecvent punct de plecare al cariilor sunt aceste santuri si fosete accentuate ca relief.

Sigilarea dentara este nedureroasa, nu necesita anestezie. Copilul capata incredere in medicul dentist vazand ca nu se intampla nimic infricosator. Se recomanda la copii de 6-8 ani sigilarea celor 4 molari unu, ideal in primul an de la eruptie, cat mai repede. La fel si pentru copiii de 12-14 ani sigilarea celor 4 molari doi, cat mai curand dupa momentul aparitiei lor pe arcada. Astfel la varsta de 14 ani, copilul poate avea toti cei 8 molari sigilati si protejati de carii.

Cu ce sigilam?

Sigilarea dintilor presupune aplicarea unei substante protectoare sub forma unui gel laptos pe suprafetele accidentate. Aceasta substanta se intareste si devine un film protector sub actiunea lampii de fotopolimerizare. Nu se foloseste freza decat daca exista deja niste marmoratii (puncte negre) la acel nivel, lucru care nu impiedica efectuarea sigilarii. Se inlatura acele puncte negre si se sigileaza dintele.

Compozitul fluid aplicat ca sigilant are în compoziţia sa substanţe antibacteriene pe bază de fluor. Ele se eliberează permanent pe o perioadă lunga de timp, având un şi mai mare rol protector şi scăzând şi mai mult riscul măselei de a se caria.

Important

Sigilarea dintilor de lapte nu o recomandam pentru simplul motiv ca punctul de plecare al cariilor pe dintii de lapte sunt suprafetele interdentare. Singurul mod eficient de prevenire al acestora este periajul. Si aditional DA fructe si legume in stare naturala, NU dulciuri si sucuri de fructe.

O astfel de sigilare nu are durata de viata a unei obturatii, se poate fractura relativ usor si necesita reaplicare. De aceea se recomanda vizita la 6 luni pentru sedinta de profilaxie a copilului cand se va verifica si prezenta sigilarilor.

Promotie valabila pana pe 30 septembrie 2018-200 Ron sigilarea /4 molari.