X

Programul de igienizare pentru pacientii cu aparate dentare

Programul de igienizare pentru pacientii cu aparate dentare

Programul de igienizare pentru pacientii cu aparate dentare este la fel de important ca si aparatul in sine.

Aparatele dentare fixe sunt dispozitive care necesita cimentarea unor mici elemente pe suprafetele dentare. Ele atrag mai usor placa bacteriana si tartrul si de cele mai multe ori curatarea uzuala a dintilor este ingreunata de prezenta lor.

Atunci cand nu se face igienizarea profesionala periodica (in cabinet) in completarea unei igiene riguroase acasa, ne supunem unor riscuri:
• sanse mai mari de aparitie a cariilor
• sanse mai mari de aparitie a gingivitei si a problemelor parodontale
• aparitia unor pete/puncte albe pe suprafetele dentare.

De aceea pacientilor care urmeaza sa beneficieze de tratament ortodontic le recomandam:

• efectuarea unui detratraj, airflow si periaj profesional inainte de plasarea aparatului dentar
• sa urmeze cu strictete indicatiile medicului ortodont cu privire la mentinerea si igienizarea aparatului
• o sedinta de profilaxie la fiecare 3 luni
• o sedinta de profilaxie la finalul tratamentului ortodontic, pentru finisare si pentru indepartarea eventualelor resturi de ciment.

Medicul care va efectua igienizarea va evalua necesitatea aplicarii unui lac dentar pe baza de fluor pentru o protectie suplimentara a smaltului pe parcursul tratamentului ortodontic.

Detartrajul este efectuat cu ultrasunete si in completare se foloseste o chiureta speciala pentru detartraj manual. Tratamentul este 100% nedureros, folosim un aparat pe baza de ultrasunete de ultima generatie pentru confortul pacientilor nostri.

Finisarea suprafetelor dentare cu prophy-jet-ul (air-flow-ul) permite curatarea zonelor greu accesibile datorita diverselor elemente ale aparatului dentar. Astfel vom putea igieniza perfect fiecare suprafata a fiecarui dinte, in jurul aparatului.

Program personalizat de “Follow-Up”

In functie de tipul de aparat, dexteritatea si metodele folosite de tine acasa pentru igienizare, calitatea gingiilor si a salivei, medicul iti va face un set de recomandari personalizate pentru a mentine un nivel ridicat de igiena orala. Iar in cadrul programului de “Follow-Up” nu va fi nevoie sa tii minte data programarii, vei primi un sms sau un apel de la noi pentru a-ti aminti.
Consultatia este inclusa in sedinta de profilaxie, astfel vom face un examen atent si complet pentru a ne asigura ca nu exista probleme dentare nerezolvate.