X

Coroane Dentare

Coroane Dentare

Dintii fara nerv devin casanti si astfel sunt predispusi fracturii. Daca fractura se produce la nivelul radacinii ,dintele trebuie extras. De aceea recomandam pacientilor nostri sa ia in considerare intotdeauna acoperirea dintilor fara nerv cu coroane dentare.

Pentru zona posterioara coroanele recomandate sunt ceramice pe suport de zirconiu ( cele mai estetice si mai biocompatibile ) sau ceramice pe suport metalic Cr-Co, ultimele mai putin biocompatibile fata de zirconiu din cauza aliajului metalic.

Daca vorbim, insa, despre zona anterioara, recomandam coroanele din ceramica presata care reusesc sa redea aspectul natural al dintilor si care ofera astfel cea mai buna estetica posibila.Pe locul doi ar fi coroanele din ceramica pe zirconiu sau , in ultima instanta cele metalo-ceramice total fizionomice.

Coroanele din acrilat pe suport metalic sau cele din compozit pe suport metalic sunt solutii de compromis pe care le luam in considerare numai in cazul persoanelor in varsta care au si proteze dentare .In rest , acrilatul este un material folosit doar ca tratament provizoriu , pentru perioade de timp limitate intrucat dau reactii alergice si inflamatorii tesuturilor gingivale , se ingalbenesc si se tocesc in foarte scurt timp.