X

Albirea dentara-ce optiuni avem?

Albirea dentara-ce optiuni avem?

Albirea dentara ENLIGHTEN

Albirea dentara ENLIGHTEN (Enlighten Evolution 3) este cel mai eficient sistem profesional de albire din lume.  Acest sistem garanteaza nuanta de smalt VITA B1 pentru orice pacient (albire 10-16 nuante) si rezultate de durata (in medie 4-5 ani) cu sensibilitate dentara minima.

Albirea dentara Enlighten functioneaza de fiecare data, cu rezultate garantate care dureaza, indiferent de dieta sau obiceiuri, precum fumatul.

Un alt avantaj ar fi acela ca gradul de albire poate fi controlat de tine ca pacient.

Procesul de albire Enlighten functioneaza prin cresterea permeabilitatii dintilor la oxigen care descompune moleculele petelor fara a afecta suprafata dintelui. Medicul dentist dintr-un centru certificat Enlighten va realiza o amprenta completa a marginii si adancimii gingivale si va va oferi cele mai bune gutiere pentru a incepe tratamentul. Gutierele vor fi purtate timp de doua saptamani doar in cursul noptii, iar la finalul celor doua saptamani tratamentul se va finaliza printr-o sedinta de albire in cabinet de 40 de minute.

La fel ca in cazul oricarei albiri profesionale,este nevoie de o consultatie preliminara urmata de o sedinta de profilaxie, pentru a asigura suprafete dentare perfect curate ca o baza de start a tratamentului de albire.

Albirea dentara ZOOM

Este considerata cea mai rapida si usoara metoda de albire a dintilor cu pana la 5-6 nuante. Este nevoie de o singura sedinta de tratament care dureaza aproximativ o ora si jumatate, in clinica.

Tehnologia a evoluat, se folosesc in siguranta geluri de concentratie mica, prin urmare sensibilitatea dentara este minima sau chiar absenta.

Procedura: dupa sedinta de profilaxie, medicul aplica o bariera gingivala pentru a izola gingia de actiunea gelului de albire. Acesta va fi activat de o lampa pe baza de ultraviolete, in 3-4 cicluri a cate 15 minute. Intre cicluri medicul indeparteaza gelul si procesul se reia. Rezultatele se mentin in medie un an de zile.

Cititi articolul din prestigioasa revista Marie Claire UK pentru mai multe informatii: Articol Albire dentara Enlighten versus ZOOM

Stiloul/ creionul de albire

Stilourile de albire sunt o alta metoda de aplicare a unui gel pe baza de peroxid de hidrogen. Multi utilizatori sunt incantati de usurinta cu care se folosesc, dar principalul dezavantaj este cantitatea foarte mica de gel. Majoritatea producatorilor sustin ca gelul este suficient pentru 50 de utilizari, in realitate stiloul se goleste dupa 2-3 aplicari. Nu are un raport bun calitate-pret pentru un tratament complet iar concentratia mare de peroxid (22% si peste) poate cauza sensibilitate dentara crescuta si arsuri gingivale.

Benzile de albire

Benzile de albire sunt un alt sistem de albire destul de popular astazi. La fel ca si in cazul stilourilor exista riscul de sensibilitate dentara. In afara de acest dezavantaj, un alt minus al benzilor de albire este acela ca sunt standard, nu sunt personalizate. De aceea, benzilor le este dificil sa ajunga adanc in spatele colturilor gurii. Sunt dificil de pozitionat iar vorbitul si orice miscare a gurii poate muta banda de pe pozitia sa, ceea ce duce la o albire neuniforma a dintilor.

Categorii :Estetica dentara