Info Zone

info zone

Info Zone este locul unde veti regasi informatii despre cele mai frecvente afectiuni dentare si cele mai moderne tehnici de tratament exemplificate cu poze si filmulete pentru a va face o idee cat mai exacta asupra optiunilor existente. Lectura placuta!

fo Zone, blogul clinicii stomatologice Plaza Mediclinic

Gutiere antisforait

Astfel de gutiere antisforait personalizate te ajută să respiri normal în timpul somnului și să eviți întreruperile temporare ale respirației cauzate de apnee. Spre deosebire de alte dispozitive din comert, ele sunt realizate special pentru ca să se potrivească danturii tale.
Gutiera antisforait este dotată cu un sistem care permite mentinerea mandibulei intr-o pozitie anterioara si este tratamentul ideal pentru prevenirea alunecarii posterioare a partilor moi si a obstructionarii cailor respiratorii. Altfel spus, ea împiedică fenomenul de sforăit și apariția unui obstacol în calea aerului respirat, asigurând menținerea unor căi respiratorii largi,deschise, pentru a reduce sforăitul și a îmbunătăți respirația, aportul de oxigen. Dispare hipoxia, oboseala, somnolența.
Colaboram cu singurul laborator din tara care este acreditat pentru a confectiona gutiere anti-sforait/anti-apnee sub brandul TAP/Scheu Dental, liderul mondial in materie de dispozitive orale antiapnee de somn.

Tabel dintisori bebe-ordinea eruptiei

baby-tooth-chart-page-001

Dentitia de lapte apare in jurul varstei de 4-8 luni. Aceasta este compusa din 20 de dinti. Dintii copilului incep sa se formeze inca din viata intrauterina si cresc constant inca de la nastere pana in momentul in care acestia incep sa se vizualizeze ( erup dupa varsta de 4-6 luni).

 
Sfaturi pentru diminuarea discomfortului asociat eruptiei dintilor
- alimentatie predominant lichida sau cu solide pasate (ceaiuri, compoturi, supe, budinci) - evitarea alimentelor fierbinti sau reci - masarea usoara a gingiilor copilului cu o lingurita sau cu degetul infasurat in tifon steril - administrarea acetaminofenului (paracetamolului) atunci cand este cazul (subfebrilitate, durere accentuata) - pastrarea unei igiene bucale corespunzatoare Folosirea suzetei trebuie intrerupta inaintea varstei de 2 ani, pentru a evita astfel aparitia defectelor de dentitie care pot deveni ireversibile.
Page 1 of 41234